НАСА е получила над 12 хиляди заявления от американци, които

...
НАСА е получила над 12 хиляди заявления от американци, които
Коментари Харесай

В НАСА 12 000 души кандидатстват за нови астронавти

НАСА е получила над 12 хиляди заявки от американци, които желаят да вземат участие в избора на ново потомство астронавти за полети до Луната и Марс, се споделя в известие на американската галактическа организация.
" Повече от 12 хиляди души са кандидатствали за избора на идващото потомство астронавти на НАСА. Това демонстрира мощен интерес към присъединяване в американските проекти за проучване на Луната, с цел да бъде изработен идващият великански скок за човечеството - пилотиран полет до Марс ", съобщи НАСА.
„ Новият набор от астронавти от поколението на Artemis ще ни помогне да изследваме по-добре от всеки път Луната, а също по този начин ще ни разреши да отидем до Червената планета “, сподели Джеймс Брайденщайн, шеф на отдела за галактически проучвания.
Агенцията приемаше заявки от 2 до 31 март, като право да подават документи имаха жителите на всички щати и територии на Съединените щати, както и окръг Колумбия.
НАСА разгласи напролет на 2019 година, че новата стратегия на Съединени американски щати за проучване на Луната се назовава Artemis. Тя ще се състои от три стадия. Първият от тях Artemis 1 планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд „ Орион “, инсталиран на ракета SLS (Space Launch System) към Луната и връщането му на Земята. Този стадий е плануван е за втората половина на 2020 година Вторият стадий Artemis 2 - полетът до естествения сателит на Земята с екипаж на борда - е плануван за 2022 година. На третия стадий от задачата Artemis 3 НАСА чака да изпрати астронавти на Марс почти в средата на 2030-те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР