Нарушителят, който гордо може да носи титлата най-тежкият крак на

...
Нарушителят, който гордо може да носи титлата най-тежкият крак на
Коментари Харесай

Мъж, шпорил с 235 км/ч по АМ Тракия: Колата вдига само до 200!


Нарушителят, който гордо може да носи купата " най-тежкият крайник на България “, е бил щракнат от мобилна камера на КАТ рано сутринта на 19 август. Мъжът шпорил по Автомагистрала " Тракия “ с лек автомобил " Мицубиши Аутлендър ", а измерената скорост била 235 км/час, при позволени оптимални 140. Шофьорът бил глобен с 1050 лв. лева за нарушаване на Закона за движението по пътищата. Срещу получения електронен фиш била входирана тъжба в съда.

Магистратите прегледали цялата полицейска документи и решили, че всичко е изрядно от страна на униформените.

Шофьорът направил несъгласие, че оптималната механически допустима скорост на автомобила е 200 км/час и няма по какъв начин да се развие посочената в електронния фиш скорост. Освен това нямало знак за камера.

От районния съд ревизирали регистрационния ваучър на автомобила, в който в действителност пишело, че оптималната допустима скорост за мицубишито е 200 км/час. Между датата на регистрацията и датата на определяне на нарушаването имало забележителен интервал от време и магистратите сметнали, че е допустимо по автомобила да са осъществявани операции.

Освен това, след настъпилите законодателни промени не е било належащо да се слага знак Е 24 за обозначаване на зоната на видеоконтрол. Поради тези аргументи и санкцията от 1050 лв. била доказана. Решението предстои на обжалване пред административния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР