Нарушителите на пътя ще плащат до 400% по-скъпа Гражданска отговорност,

...
Нарушителите на пътя ще плащат до 400% по-скъпа Гражданска отговорност,
Коментари Харесай

Кои нарушения ще оскъпяват застраховката Гражданска отговорност

Нарушителите на пътя ще заплащат до 400% по-скъпа " Гражданска отговорност ", а изрядните водачи ще употребяват отстъпка до 25% (или 23%), в случай че стане факт предлагането на Комисията за финансов контрол (КФН) за въвеждане на системата " бонус-малус ".

Промените бяха оповестени за публично разискване във вторник, а в идващия месец КФН събира мнения и оферти.

Основните параметри на новата система – до 400% оскъпяване и отстъпка до 25%, са непокътнати от първия вид на КФН, който бе показан пред обществеността в края на 2018 година, само че претърпя неуспех поради публично отрицание.

И през 2018 година, и в този момент КФН не разгласи плановете за пътните нарушавания и ПТП, въз основата на които са изчислени процентите на оскъпяване или бонуси. Така на процедура няма по какъв начин да се пресметна дали определените проценти са правилни и ще балансират системата, или пък ще я разбалансират посредством незаслужено завишаване или занижаване на цената.

След куп рецензии през 2018 година КФН се принуди да разгласи, че системата ще е преференциална за към 80% от притежателите на коли, защото те щели да попаднат в бонус-класовете. Под 1% от водачите щели да бъдат в най-високите класове по малус, които плануват оскъпяване с 400%, споделиха тогава от надзора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР