Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия? Това

...
Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия? Това
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия?

Нарушено ли е интернационалното право при ударите против Сирия? Това е главният въпрос във връзка с протичащо се през последното денонощие.

Това разяснява ръководителят на "Атака " Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила пред телевизия Алфа. По думите му при целия информативен поток по тематиката за ударите по Сирия от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция, на никое място не е издигнат въпроса за интернационалното право, в това число и устава на Организация на обединените нации към тези удари. Освен това химически офанзиви не бяха потвърдени от самостоятелна интернационална експертиза, а ракетният удар е осъществен точно с претекст за възможни химически офанзиви.

Сидеров цитира генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, който сподели: „ Внимателно проследявам известията за авиоударите в Сирия, осъществени от Съединени американски щати, Франция и Англия. Има обвързване, изключително когато става дума за мира и сигурността, да се работи в сходство с устава на Организация на обединените нации и интернационалното право”. Т.е. Гутериш индиректно споделя, че тези удари са осъществени в нарушаване на устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, обясни Сидеров и попита следователно ще има ли среща на върха на Европейски Съюз, която да разиска евентуалното нарушаване от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция.

„ В случая към този момент единствено Франция е член на Европейски Съюз, само че въпреки всичко имаме член на Европейски Съюз, който е взел участие в бомбено нахлуване над суверенна страна. Ако интернационалното право не е спазено в този случай, то такива набези се назовават експанзия. Тогава международното публично мнение би трябвало да изрази отношение дали това е експанзия и в случай че да, то тогава какво става? Всяка страна, която реши, че може да санкционира друга страна и е по-силна от нея, може да изпраща ракети ли? Така излиза. Това е извънредно обезпокоително състояние. Знам, че ще има доста разбори, които ще показват, че това е изпитване на нервите на Русия, само че за мен е тревожна формалната страна - нарушаването на интернационалното право”, добави ръководителят на "Атака ". Той се надява президентът Радев да свика КСНС, с цел да се разиска тъкмо този въпрос. В Съвета да бъдат поканени и най-хубавите експерти по интернационално право, поучава той. „ Това, че си огромна страна със мощна стопанска система и мощност не значи, че може да изпращаш ракети, където решиш”, безапелационен е Сидеров.

Колкото до по този начин наречените химически офанзиви, които се вземат за мотив за нахлуване, Сидеров мисли, че има задоволително данни да се устави, че това е инсценировка. „ Такова химическо нахлуване не е имало, в случай че нещо е инсценирано, то е за да дискредитира Сирия”. Сидеров напомни и за случилото се в Ирак. „ Там също беше посочена повода за нападението - притежаването на химическо оръжие за всеобщо заличаване. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме единствено Сори. Само, че това Сори струваше стотици хиляди животи. Не е добре, в случай че това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които би трябвало да дефинират дали тези удари имат правно съображение или са агресия”, заключи Сидеров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР