Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия? Това

...
Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия? Това
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Нарушено ли е международното право при ударите срещу Сирия?

Нарушено ли е интернационалното право при ударите против Сирия? Това е главният въпрос във връзка с протичащо се през последното денонощие, разяснява ръководителят на АТАКА Волен Сидеров пред АЛФА ТВ.
По думите му при целия информативен поток по тематиката за ударите по Сирия от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция, на никое място не е издигнат въпроса за интернационалното право, в това число и устава на Организация на обединените нации към тези удари. Освен това химически офанзиви не бяха потвърдени от самостоятелна интернационална експертиза, а ракетният удар е осъществен точно с претекст за възможни химически офанзиви.
Сидеров цитира генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, който сподели: " Внимателно проследявам известията за авиоударите в Сирия, осъществени от Съединени американски щати, Франция и Англия. Има обвързване, изключително когато става дума за мира и сигурността, да се работи в сходство с устава на Организация на обединените нации и интернационалното право”. Т.е. Гутериш индиректно споделя, че тези удари са осъществени в нарушаване на устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, обясни Сидеров и попита следователно ще има ли среща на върха на Европейски Съюз, която да разиска евентуалното нарушаване от страна на Съединени американски щати, ВеликÐ
британия и Франция.
" В случая към този момент единствено Франция е член на Европейски Съюз, само че въпреки всичко имаме член на Европейски Съюз, който е взел участие в бомбено нахлуване над суверенна страна. Ако интернационалното право не е спазено в този случай, то такива набези се назовават експанзия. Тогава международното публично мнение би трябвало да изрази отношение дали това е експанзия и в случай че да, то тогава какво става? Всяка страна, която реши, че може да санкционира друга страна и е по-силна от нея, може да изпраща ракети ли? Така излиза. Това е извънредно обезпокоително състояние. Знам, че ще има доста разбори, които ще показват
, че това е изпитване на нервите на Русия, само че за мен е тревожна формалната страна- нарушаването на интернационалното право”, добави ръководителят на АТАКА. Той се надява президентът Радев да свика КСНС, с цел да се разиска тъкмо този въпрос. В Съвета да бъдат поканени и най-хубавите експерти по интернационално право, поучава той.
" Това, че си огромна страна със мощна стопанска система и мощност не значи, че може да изпращаш ракети, където решиш”, безапелационен е Сидеров.
Колкото до по този начин наречените химически офанзиви, които се вземат за мотив за нахлуване, Сидеров мисли, че има задоволително данни да се устави, че това е инсценировка. " Такова химическо нахлуване не е имало, в случай че нещо е инсценирано, то е за да дискредитира Сирия”.
Сидеров напомни и за случилото се в Ирак. " Там също беше посочена повода за нападението - притежаването на химическо оръжие за всеобщо заличаване. После се оказа, че такова няма и от Вашингтон чухме единствено Сори. Само, че това Сори струваше стотици хиляди животи. Не е добре, в случай че това се повтори в Сирия. На ход са държавниците, които би трябвало да дефинират дали тези удари имат правно съображение или са агресия”, заключи Сидеров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР