Нарушенията през летния сезон са идентични на тези през останалата

...
Нарушенията през летния сезон са идентични на тези през останалата
Коментари Харесай

ОДБХ – Варна: Нарушенията през летния сезон са идентични на тези през останалата част от годината

Нарушенията през летния сезон са идентични на тези през останалата част от годината. Това сподели доктор Костадинка Маринова, шеф на отдел „ Контрол на храните ” при Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) във Варна.

„ Това са несъответствия на сградофонд и съоръжение, незадоволителна хигиена, неспазване на персонална хигиена. Има обекти, които реализират активност без да са се записали по член 12 от Закона за храните. Наблюдава се погрешно предпазване на храни, предпазване и предложение на храни без етикети, или храни с изминал период на валидност, неточно водене на записи към системите за самоконтрол. Или предложение и приемане на храни, които не са съпроводени със документи за генезис и валидност “, съобщи доктор Маринова. Тя заяви, че от 3 юни до 13 септември Българската организация по сигурност на храните ще организира изключителни инспекции по българското Черноморие. Във Варненска област инспектори ще посетят курортните комплекси, както и записаните краткотрайни и сезонни обекти. Д-р Маринова сподели още, че по време на изключителните инспекции, инспекторите ще наблюдават за сходство на обектите с настоящото законодателство. „ По-точно сходство на сградофонд и съоръжение, настоящи системи за обезпечаване сигурност, генезис, вярно предпазване на първични материали и храни, периоди.спазване на условията за даване на информация за храните на потребителите, вярно етикетиране. Дали за предпотребителите са оповестили информация за съществуването на алергени.

Дали се афишира правилно влагането на имитиращи артикули в храните, които се оферират, в случай че тези имитиращи артикули, надлежно са заместили тези имитиращи артикули “, означи доктор Маринова. По думите й, инспекторите ще ревизират и за вярното събиране, предпазване и заличаване на кухненските боклуци, които се отделят от обектите. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР