Нарушения в 37 автошколи в Пловдив откри при мащабна акция

...
Нарушения в 37 автошколи в Пловдив откри при мащабна акция
Коментари Харесай

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Нарушения в 37 автошколи в Пловдив откри при огромна акция Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив. При взаимната инспекция с Национална агенция за приходите и ДАИ бяха инспектирани всички центрове за образование на водачи. Част от школите към този момент са предадени на прокуратурата, която ще проверява нарушаванията им. Сред най-честите е неналичието на нужното техническо съоръжение.

Пловдив

Липсата на нужното техническо съоръжение е измежду най-честите нарушавания в автошколите в Пловдив. Не липсват и фрапиращи случаи.
старши комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на МВР-Пловдив: В избран ден и час, когато е следвало да бъдат обучавани курсисти, те не са участвали. И освен това - те са били в чужбина. Тези, които са правили образованията, са спестявали част от средствата, с които им е било заплатено.
Сред тестваните школи е и тази на Митко Димитров. Той отхвърля да е правил фиктивни образования. Не знае и какво са установили от икономическа полиция за неговите курсисти.
Митко Димитров, притежател на автошкола: Изискаха образователната документи, графикът, който е за осъществяване на часовете по доктрина.
От Национална агенция за приходите обаче са съставили акт и краткотрайно са запечатали школата на Димитров, тъй като работел без касов уред.
Митко Димитров, притежател на автошкол: Не съм укривал приходи и доходи. Ние работихме с банка, само че не го признават това, защото курсистите е трябвало да внасят таксите, пък таксите бяха внасяни от мен.
Анализът на полицията демонстрира, че огромна част от пътните произшествия с ранени и убити са породени поради недобрата подготовка на водачите на моторни транспортни средства. Затова и бе разпоредена цялостната инспекция на школите.

старши комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив: Министерство на вътрешните работи реализира надзор, само че А, Б и В стартира от автошколите.

В огромна част от обучителните центрове в града сега тече и данъчна проверка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР