Нарушени ли са законите на САЩ ще установява водеща юридическа

...
Нарушени ли са законите на САЩ ще установява водеща юридическа
Коментари Харесай

Разследват шефовете на Intel за уязвимостта в процесорите

Нарушени ли са законите на Съединени американски щати ще открива водеща юридическа адвокатска фирма

В момента против Intel и обособени мениджъри на компанията са подадени към 30 желае, свързани с уязвимостите в нейните процесори

Започна следствие на управлението на Intel по отношение на уязвимостите в процесорите на компанията, информацията за които раздруса ИТ промишлеността по-рано тази година, заяви юридическата адвокатска фирма Kahn Swick & Foti (KSF).

Както е известно, Intel призна за съществуването на уязвимости в процесорите, които разрешават неоправдан достъп до конфиденциални данни в паметта, и пусна софтуерно обновяване. Кръпката, на собствен ред, съдържаше неточности и повлия отрицателно на продуктивността на процесорите.
още по тематиката
Според някои източници, експерти по сигурността от Гугъл са уведомили Intel за уязвимостите още през юни или юли 2017 года. Освен това се твърди, че основният изпълнителен шеф на Intel Браян Крзанич е продал по-голяма част от акциите си, когато към този момент е знаел за уязвимостите, само че информацията за тях още не е била оповестена.

В момента против Intel и обособени мениджъри на компанията са подадени към 30 желае, свързани с уязвимостите. Ищците упрекват Intel в това, че компанията не е разгласила информация за уязвимостите в законно открития период.

Разследването, провеждано от юридическата компания KSF, си слага за цел да откри дали ръководителите на Intel са нарушили законите на Съединени американски щати и своите отговорности пред акционерите на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР