Нарушената херметизация и скъсаният лентов кабел на черната кутия на

...
Нарушената херметизация и скъсаният лентов кабел на черната кутия на
Коментари Харесай

Полк. Недялков: Нарушената херметизация на черната кутия на падналия МиГ-29 не са добра новина

Нарушената херметизация и скъсаният лентов кабел на черната кутия на падналия МиГ-29 не са добра вест. Намаляват възможностите за добиване на цялата информация. " Това сподели полк. Димитър Недялков - учител във Военната академия " Г. С. Раковски ", откакто стана ясно, че информацията не е разчетена поради тези нарушавания в устройството. По-рано bTV беседва със служебния министър на защитата, който разгласи новината.

Това демонстрира резултатът от удара по какъв начин се е отразил върху черната кутия, на чиито данни се разчита, с цел да се попълнят обстоятелствата от последните моменти от полета на майор Терзиев, разяснява още Недялков. Последните секунди от полета са най-важни, добави той.

Полк. Недялков изясни, че последните думи на починалия по време на задача авиатор са записани и се обследват. Черната кутия съдържа данни за работа на системите, дейностите на водача, срещата с водната повърхнина, по какъв начин са натискани копчетата, всичко, обвързвано с дейностите на летеца, изясни експертът.

Според Димитър Недялков сходен вид полети с изтребители над водна повърхнина са доста комплицирани.

Последните моменти са основни в сходна обстановка, доста комплицирани са полетите над нощно море. Имаше изводи в сходна злополука в Япония - специалистите приключиха с репликата - никой не е застрахован при сходна обстановка, а става дума за умел майор. В следствието тогава вземат участие и американски специалисти, изясни той.

Полк. Недялков не пожела да приказва за версии, само че изрази мнение, че при сходна комплицирана обстановка е допустимо комплициране изключително при безпрепятствено море. Той счита, че гърмеж не е имало, а машината се е разпаднала при досег с водната повърхнина.

Версии има доста, в полети над море пространствената ориентация е доста значима. Имаме и най-коварното море в тази ситуация - равно, безпрепятствено море, което е извънредно значимо и „ лъже " значително водачите. Сложността на обстановката, това е значимо да се каже, изясни преподавателят във Военната академия " Г. С. Раковски ".

Снимката е илюстративна
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР