Нарушена технология на полагането – това видя архитект Иво Панталеев,

...
Нарушена технология на полагането – това видя архитект Иво Панталеев,
Коментари Харесай

Проектантът на Графа вярва, че заради обществения натиск не станало от първия път

Нарушена технология на полагането – това видя проектант Иво Панталеев, който е архитект на ремонта на улица " Граф Игнатиев ". Той приказва поради наложилия се ремонт на ремонта на кръстовището на " Графа " и улица " Иван Шишман ".
Не беше спазена технологията за сгъстяване на лепилото поради публичния напън. Затова предлагам да не се връщаме в положението на публичен напън – трябват 14 дни за втърдяване, и то топло време. Това е мое, евентуално мнение, изясни Панталеев.
На въпрос на Българска национална телевизия за какво не е споделил първият път да се спазят въпросните 14 дни, архитектът изясни, че не било допустимо на неговото равнище да наложи мнението си. " Не е допустимо проектантът да бъде водещ ”, акцентира Панталеев и уточни " факторът време " като главен за публичните поръчки. Той сподели, че за ремонта на " Графа ” трябвали най-малко 2 години, а срокът бил под 1 година. Затова изиска „ показателен най-малък период ” при публични поръчки, които са свързани с архитектура.
Попитан за какво плочките на кръстовището на " Графа " и " Шишман " са такива т.е. за пешеходен трафик, архитектът не се съгласи и сподели, че могат да устоят и по-тежък трафик. " Граф Игнатиев " е унищожен от вандализъм ", добави архитектът и видя повече проблем с драскане с графити, а не с " десетината извадени павенца ".
Панталеев посочи, че не може да каже по кое време ще бъде обновен ремонтът на площада към храм-паментика „ Александър Невски ”. По думите му, вършат се промени в проекта – преди всичко поради „ Софийска вода ” и проект да се прави „ радикална смяна ” за канализацията. Със сигурност отпада подземният паркинг, в началото очакван в плана.
Още: " Нова сложна експертиза за ремонта на " Графа " назначи Спецсъдът "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР