Нарцисите може да са в голяма заблуда за собствената си

...
Нарцисите може да са в голяма заблуда за собствената си
Коментари Харесай

Нарцисите са по-щастливи от останалите хора

Нарцисите може да са в огромна илюзия за личната си значителност, както и да са "оперирани " от възприятие за позор, само че психолози настояват, че те са също по-щастливи от множеството хора, предава БНР, като се базира на Би Би Си.

Проучване на откриватели от Северна Ирландия разкрива, че сходни хора може да нервират другите, само че самите те са по-малко склонни към стрес и меланхолия.

Целта на учените е да схванат за какво наклонността към егоизъм бележи напредък в модерните общества – в политиката, обществените медии, културата, обвързвана със звезди, в случай че в това време тази податливост се счита за „ обществено токсична “.

Те дефинират нарцисите като по-вероятно подготвени да имат "рисково държание, нереалистично превъзхождаща позиция за себе се, прекомерно самоуверени, не показват емпатия и нямат изключително възприятие за позор или виновност “.

С сходни отрицателни качества специалистите поискали да узнаят за какво нарцисизмът е толкоз забележим и постоянно награждаван, а не наказван.

Нарцисизмът е една от „ тъмните черти “, разпознати от психолозите, само че новото проучване сочи, че въпреки да е нездравословен за обществото, той е от изгода за самостоятелните нарциси.

Тези хора може да потискат други и да им нанасят прочувствени вреди, само че нарцисите наподобява са изолирани от това да се усещат зле.

Те имат по-ниски равнища на стрес и са по-малко склонни да виждат живота като стресиращ – тяхната самонадеяност и засилено възприятие за значимост наподобява са „ защитни качества “, считат психолозите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР