Нарцисите може да са в голяма заблуда за собствената си

...
Нарцисите може да са в голяма заблуда за собствената си
Коментари Харесай

Нарцисите са по-щастливи от останалите хора

Нарцисите може да са в огромна илюзия за личната си значителност, както и да са „ оперирани “ от възприятие за позор, само че психолози настояват, че те са също по-щастливи по множеството хора, предава Би Би Си.

Проучване на откриватели от Северна Ирландия разкрива, че сходни хора може да нервират другите, само че самите те са по-малко склонни към стрес и меланхолия.

Целта на учените е да схванат за какво наклонността към егоизъм бележи напредък в модерните общества – в политиката, обществените медии, културата, обвързвана със звезди, в случай че в това време тази податливост се счита за „ обществено токсична “.

Те дефинират нарцисите като по-вероятно подготвени да имат „ рисково държание, нереалистично превъзхождаща позиция за себе се, прекомерно самоуверени, не показват емпатия и нямат изключително възприятие за позор или виновност “.

С сходни отрицателни качества специалистите поискали да узнаят за какво нарцисизмът е толкоз забележим и постоянно награждаван, а не наказван.

Нарцисизмът е една от „ тъмните черти “, разпознати от психолозите, само че новото проучване сочи, че въпреки да е нездравословен за обществото, той е от изгода за самостоятелните нарциси.

Тези хора може да потискат други и да им нанасят прочувствени вреди, само че нарцисите наподобява са изолирани от това да се усещат зле.

Те имат по-ниски равнища на стрес и са по-малко склонни да виждат живота като стресиращ – тяхната самонадеяност и засилено възприятие за значимост наподобява са „ защитни качества “, считат психолозите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР