Нароилите се SUV автомобили започват да изместват леките коли не

...
Нароилите се SUV автомобили започват да изместват леките коли не
Коментари Харесай

Urus излиза на пистата

Нароилите се SUV коли стартират да изместват леките коли освен от пазара, само че и от спортните серии. Lamborghini към този момент обявява желанието си да се впусне в моторните спортове със спортен вид на Urus и сподели неговия концептуален вид Urus ST-X.

 55-1-6kol

Шампионат на SUV модели звучи революционно, само че и изцяло осъществимо. След като има спортни серии за камиони, че даже и за трактори, за какво да няма и за SUV-ове?

Концептуалният Urus ST-X разполага със наложителните железен ролбар, пожарогасител и предпазен горивен контейнер, нужни за хомологация от международната автомобилна федерация FIA. Излишните екстри са отстранени от автомобила, с цел да се смъкна тежестта му до 1650 кг, което е с 25% по-малко в съпоставяне със общоприетия Urus.

 526222

Двигателят в първия SUV на Lamborghini остава като в серийния модел – 4,0-литров мотор V8 с два турбокомпресора. Агрегатът генерира мощ 650 к.с. и въртящ миг 850 Нм. За по-добро изстудяване в предния похлупак са направени нужните промени за вдишване на въздушен поток. Повече детайлности за задвижващата система все още не са известни. Очаква се Lamborghini да заложи на серийната система за двойно предаване и 8-степенната автоматизирана трансмисия, която получават всички купувачи на Urus. Стандартният модел се продава на цена от 200 000 евро нагоре.

 55-2-6kol

Дебютът на спортния Urus се чака през идната година в международните финали на едномарковите серии на Lamborghini. Те ще се организират в Европа и Близкия изток.

Освен Lamborghini, със SUV автомобил към този момент разполагат и други елитни марки – Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan, а сега Aston Martin и Ferrari също работят по стартирането на SUV до края на идната година.

 526220
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР