Народното събрание започва работата си днес с гласуване на седмата

...
Народното събрание започва работата си днес с гласуване на седмата
Коментари Харесай

НС ще гласува оставката на земеделския министър Порожанов

Народното заседание стартира работата си през днешния ден с гласоподаване на седмата по ред рокада в кабинета на Бойко Борисов.

След като през вчерашния ден министърът на земеделието и храните Румен Порожанов подаде оставка, министър председателят предложи той да бъде сменен на поста от ръководителя на отрасловата комисия в Народното събрание Десислава Танева. Тя е четвърти мандат народен представител от ГЕРБ и някогашен аграрни министър от второто държавно управление на Борисов.

Порожанов напуща изпълнителната власт след серия от кавги. В качеството му на някогашен началник на Държавен фонд " Земеделие ", той беше забъркан в аферата с къщите за посетители на доближени към властта и разпитван като очевидец по делото за източване на европари от предприемача Миню Стайков.

По-късно стана ясно, че има разминавания и в подадената от Порожанов имуществена декларация пред антикорупционната комисия.
 Министър Порожанов подаде оставка, Десислава Танева е препоръчана за поста Министър Порожанов подаде оставка, Десислава Танева е препоръчана за поста
Министърът на земеделието Румен Порожанов подаде оставка. В претекстовете си той показва, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на правителст...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР