Народното събрание започва работа още на 1 септември. Депутатите ще

...
Народното събрание започва работа още на 1 септември. Депутатите ще
Коментари Харесай

Народното събрание започва работа още на 1 септември

Народното събрание стартира работа още на 1 септември. Депутатите ще открият новата сесия с парламентарен надзор и чуване на министри.

Приоритет ще бъде гласуването на ремонти в промените в Наказателния кодекс за по-сурови санкции за водачи, използвали алкохол и опиати. Трябва да се изчистят и текстовете, засягащи взимането на проби за опиати. Също по този начин се чака да бъдат гласувани и промени в Изборния кодекс.

Припомняме, че преди лятната почивка на депутатите стана ясно, че до края на 49-то Народно заседание те ще заседават за непрекъснато в някогашния Партиен дом.

В края на последния си управнически мандат ГЕРБ реалокира Народното събрание в постройката, която е в непосредствена непосредственост до Министерския съвет и Президентството. С идването на власт на “Продължаваме смяната ” през през 2022 година депутатите още веднъж се завърнаха в по-малката постройка, ситуирана на площад “Народно заседание ” №2.

След като при предходния опит медиите бяха затворени в приземния етаж, без достъп до депутатите, този път администрацията е намерила решение, което дава повече достъп на медиите до депутатите. Журналистите няма да са затворени в “подземието ” на първия етаж, пространствата им за работа към този момент ще са на втория. Те ще имат достъп до единствения вход на народните представители и в помещението пред пленарната зала. Предстои премахването на чиповете, които в този момент спираха свободното придвижване в асансьорите. Една от залите в някогашния Партиен дом ще стане конферентна – за конференции, брифинги и съвещания на групите.

Причината за смяната, по думи на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков е, че обичайна постройка на Народното събрание се нуждае от сериозен ремонт поради редица проблеми – с отоплителната апаратура и канализация, инженерната инфраструктура и други. “Има приключване на фреон, има огромни загуби на вода, би трябвало да се направи проучване и сериозна реорганизация на отоплителната система. Другата постройка не е ремонтирана десетилетия, а е културна полезност ”, изясни Росен Желязков. Той добави, че най-належащ е ремонтът на покрива. Според него има прогрес по обезпечаване на достъп на публицистите и това е очевидно.

Желязков добави, че изискванията за работа в Партийния дом ще бъдат още по-добри. По думите му тук не става въпрос за комфорт и разкош, а за опция да се работи в една по-достъпна среда.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР