Народното събрание започна заседанието си за изслушване на премиера Кирил

...
Народното събрание започна заседанието си за изслушване на премиера Кирил
Коментари Харесай

На живо: Народното събрание изслушва Кирил Петков за конфликта Русия-НАТО

Народното заседание стартира съвещанието си за чуване на премиера Кирил Петков, министъра на защитата Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска. 

В залата участват и ръководителите на разследващите служби - Венелин Венев (Военно разузнаване), Пламен Тончев (ДАНС), Антоан Гечев (ДАР). Поканени бяха още зам.-външният министър Ирена Димитрова и началникът на защитата Емил Евтимов. 

В началото на съвещанието породи спор сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев за процедурата по чуване на всички извикани лица. 

ГЕРБ и Движение за права и свободи желаеха всеки от членовете на Министерски съвет да създадат ревю, след което съвещанието да премине в закрита част и на него да се изслушат представителите на службите за сигурност. Разминаване сред Александър Ненков и Йордан Цонев имаше единствено по това дали въпросите на депутатите към министрите по-късно да бъдат в открита или закрита част. 

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия обаче репликира, че в случай че се одобри тяхното предложение, ще се наложи съвещанието да продължи с часове без резултат. 

Можете да наблюдавате директното предаване в откритата му част тук: 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР