Народното събрание закри Министерството на европейското председателство.Депутатите възложиха на Министерски

...
Народното събрание закри Министерството на европейското председателство.Депутатите възложиха на Министерски
Коментари Харесай

Закриха министерството за европредседателството

Народното събрание закри Министерството на европейското председателство.

Депутатите разпоредиха на Министерски съвет в двумесечен период да уреди всички правни отношения за закриване на министерството, съобщи Actualno.com.

Лиляна Павлова беше освободена като министър за Българското председателство със 190 гласа „ за “ и 1 „ въздържал се “.

На доклада си на 19 декември тя дефинира Председателството като сполучливо изпълнена задача. Министърът регистрира 62 млн. лв. разноски за логистика и спестени 22 млн. лв. от плануваните. България е затворила най-вече досиета от страните в Триото.

" Оценките демонстрират, че България се оправи извънредно сполучливо с това първо Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Създаването на Министерство демонстрира, че определеният модел беше извънредно сполучлив ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева преди гласуването на решението и похвали от парламентарната естрада Лиляна Павлова за добре свършената работа.

Ако България не бъде призната в Шенген по въздух, море и суша, това ще бъде цялостен неуспех за държавното управление и Председателството. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

„ Ако говорeхме единствено за работата на Министерството, може би нямаше да се стигне до реакция от наша страна “, разяснява той.

„ Смятам, че бяхме градивни, когато става въпрос за национални цели “, уточни Стойнев. „ Остана горчивият усет - пред европейците да имаме ремонтирана постройка, а за българските жители да няма никакви поправки “, разяснява още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР