Народното събрание ще заседава днес от 10 часа в старата

...
Народното събрание ще заседава днес от 10 часа в старата
Коментари Харесай

Депутатите се очаква да изберат три важни комисии днес

 Народното събрание ще заседава през днешния ден от 10 часа в остарялата си постройка, като се чака да избере състава на три непрекъснати парламентарни комисии - по опазването на здравето, по бюджет и финанси и по правните въпроси.

Вчера след председателски съвет стана ясно, че в дневния ред на днешното пленарно съвещание са включени оферти на парламентарната група " Изправи се! Мутри вън! “, едното от които за чуване на премиера в оставка по Плана за възобновяване и резистентност. Това обаче няма да се случи, защото през вчерашния ден на изключително съвещание на кабинета в оставка Борисов разгласи, че излиза в отпуск и поръча на групата ГЕРБ-СДС:

" В 9 ч. желая да депозирате в деловодството на Народното събрание Плана за възобновяване, и в случай че желаят да го одобряват, в случай че желаят да го отхвърлят, в случай че желаят да го надградят, защото е събирателният облик на този проект, може да го обясни на всеки, който пожелае, в случай че желаят да си създадат нов проект ".

Депутатите обаче се чака да дебатират друго предложение на " Изправи се! Мутри, вън! “ за основаване на така наречен комисия за проверка на предходното ръководство. Председателят на Народното събрание разгласи, че ще бъде импортиран план за анулация на великденската почивка на депутатите с аргумента:

" Смятаме, че Народното събрание би трябвало да заседава, още повече, че става думи за два дни след празниците формалните, още повече поради и този дълъг интервал, в който Народното събрание не заседава ".

Очаква се в понеделник президентът да стартира съвещания с парламентарните групи за сформиране на ново държавно управление. В тирада от трибуната на Народното събрание Радев изрази подготвеност за служебно държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР