Народното събрание ще се събере извънредно утре, 21 август. Председателят

...
Народното събрание ще се събере извънредно утре, 21 август. Председателят
Коментари Харесай

БСП внесе 61 подписа за извънредно заседание, депутатите се събират утре


Народното събрание ще се събере изключително на следващия ден, 21 август. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насрочи съвещанието, откакто ПГ на " Българска социалистическа партия за България " внесе в деловодството на Народното събрание 61 подписа за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. От левицата желаеха това поради проблемите с Търговския указател и банкрута на застрахователното сдружение " Олимпик ".

Предложеният от Българска социалистическа партия дневен ред планува депутатите да прегледат план за решение по проблема със застрахователно сдружение " Олимпик " и да изслушат министър-председателя във връзка със срутва на Търговския указател, предава Българска телеграфна агенция.

Очакваме съответната дата на изключителното съвещание от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, правилникът споделя, че би трябвало да се свика в 7-дневен период, разяснява пред публицисти ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.

Днешното решение при премиера е неудовлетворително и за нас, и за засегнатите хора от банкрута на кипърското сдружение " Олимпик ", уточни тя.

Социалистите оферират КФН да даде наставление на Управителния съвет на Гаранционния фонд да върне на хората парите, да влезе в техните права и по-късно да води каузи в Кипър. Изненадваща е упоритостта, с която държавното управление не желае да предприеме тези стъпки, с цел да помогнем на тези хора, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. " Можем за 24 часа да оказваме помощ на Кирил Домусчиев, не можем да помогнем на 270 хиляди българи в незабавен порядък ", сподели тя. Нинова уточни, че са подготвени да внесат и законодателни промени по отношение на проблема с " Олимпик ".

От Българска социалистическа партия упорстват за цялостна бистрота за положението на фонда, както и да се разиска план на решение, с което Комисията за финансов контрол да изготви цялостен отчет за кипърското сдружение.

" Да не се окаже, че това е пирамида. Да не се окаже, че там ги няма нужните пари. КФН да ни направи отчет с цялостната информация за активите на сдружението, за събраните пари в Гаранционния фонд и Фонда за обезщетение, в кои банки се съхраняват ",заяви Корнелия Нинова.

Вината е на страната и на институциите, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия и прикани да се поеме отговорност освен посредством оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов контрол /КФН/ Ралица Агайн. От левицата оповестиха, че не са срещу освобождението на Агайн. Но министърът на правораздаването Цецка Цачева към момента си дължи оставката поради срутва на Търговския указател, сподели още Нинова.

В отговор на въпрос водачът на Българска социалистическа партия уточни, че КФН е осведомена публично от кипърската страна на 10 май за застрахователно сдружение " Олимпик ", незабавно са качили информацията на страницата на Комисията и са решили, че с това казусът е решен. Формално са си изпълнили отговорностите да го качат на страницата и нито дума осведомителна акция и никакъв надзор след 10 май вършат ли се полици, заплащат ли се вноски, разяснява Нинова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР