Народното събрание ще разгледа окончателно Закона за храните, който за

...
Народното събрание ще разгледа окончателно Закона за храните, който за
Коментари Харесай

Гледат окончателно Закона за храните

Народното заседание ще прегледа дефинитивно Закона за храните, който за първи път регламентира онлайн търговията при питателните артикули, заяви Българското национално радио. Завишаване на глобите за производителите при открити нарушавания, планува още законопроектът. Определени са изискванията и реда за осъществяване на действия по хранително банкиране и подаяние на артикули.Въвеждат се процедурите, които означават храните при подаяние и самия развой, регламентират се изискванията, при които може да се подарява един артикул. Законът контролира целия индустриален развой.

За пръв път се регламентира и онлайн търговията при храните, основава се и Национален съвет като непрекъснат съвещателен орган, който ще координира държавната политика в бранш „ Храни “, като в него ще са включени представители на всички заинтригувани страни.

Депутатите ще прегледат на второ четене и измененията в Закона за протекция и развиване на културата, с които се вкарва наблюдаване и оценка на активността на държавните културни институти с национално значение и българските културни институти в чужбина. Редът за осъществяването на тази активност ще бъде организиран с разпоредба на министъра на културата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР