Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание на 20 юли,

...
Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание на 20 юли,
Коментари Харесай

Дебатите по вота на недоверие ще са 20 юли, в понеделник

Народното заседание ще организира изключително пленарно съвещание на 20 юли, понеделник. Тогава те ще обсъдят претекстовете на Българска социалистическа партия за България да изиска за повторно в границите на годината избор на съмнение към " Борисов 3 ". Това взеха решение депутатите.
Предложението направи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, а в зала то получи поддръжката на 172 народни представители, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Това ще бъде петият следващ опит на опозицията да смъкна този кабинета. Темата на вота още веднъж е обвързвана с корупцията и ще се разисква на фона на продължаващите митинги в София и в редица градове на страната.
С петия избор на съмнение против Борисов Българска социалистическа партия изиска и оставката на Иван Гешев
През 2018 година левицата отново опитва да смъкна от власт държавното управление на Бойко Борисов с претекстове за неуспеха му в региона на противодействието на корупцията. Останалите три опита през годините бяха свързани със секторите сигурност, опазване на здравето и околна среда и води.
Малко по-рано по време на брифинг в Министерския съвет ръководещите дефинираха като собствен главен приоритет сега точно политическата борба с Българска социалистическа партия. Най-важно за нас е да преодолеем вота на съмнение в понеделник и тогава ще вършим рокади в държавното управление, разяснява Бойко Борисов.
Управляващите: След вота на съмнение ще решим за оставките, продължаваме до края на мандата (ВИДЕО)
Гласуването в пленарна зала ще се организира 24 часа след края на разискванията.
За момента е ясно, че Движение за права и свободи ще поддържат вота.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР