Народното събрание ще обсъди повторно промените в Закона за Министерството

...
Народното събрание ще обсъди повторно промените в Закона за Министерството
Коментари Харесай

Ветото на президента върху промените в Закона за МВР влиза в пленарна зала

Народното заседание ще разиска наново измененията в Закона за Министерството на вътрешните работи, след наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху част от текстовете. Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание тази седмица.

На второ гласоподаване депутатите ще обсъдят измененията в Закона за устройство на територията. В програмата за първия ден от месец юли ще бъдат разисквани и годишните отчети за активността на органите на правосъдната власт - Висшия правосъден съвет, Инспектората към Висшия правосъден съвет, Прокуратурата и съдилищата в страната.

Вътрешната комисия отхвърли президентското несъгласие върху Закона за Министерство на вътрешните работи

Точка първа от проектопрограмата за четвъртък планува на първо гласоподаване да бъдат прегледани промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители. Първото гласоподаване на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за патентите и регистрацията на потребните модели, е точка втора от проектопрограмата за тогава. В дневния ред за този ден е планувано приемането на процедурни правила и правила за избор на претендент за заместник-председател на Комисията за финансов контрол /КФН/ и на неин член. Предвижда се тогава Народното събрание да ратифицира Междуправителственото съглашение сред България и Гърция за междусистемна газова връзка сред двете страни.

Първа точка от програмата за петък е годишният отчет за активността през 2019 година на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства. Втора точка от програмата за тогава е отчета по отношение на активността на Комисията за надзор над службите за сигурност.

В петък ще се състои и постоянният парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР