Народното събрание ще обсъди окончателно промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които

...
Народното събрание ще обсъди окончателно промените в Наказателно-процесуалния кодекс, които
Коментари Харесай

НС ще обсъди окончателно промените за въвеждането на прокурор, който да разследва обвинител №1

Народното заседание ще разиска дефинитивно измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, които плануват основаване на нова правна фигура - прокурор, който да проверява основния обвинител или негов заместител.

Предложенията, импортирани от ГЕРБ сред двете четения, включват проверяващият прокурор да с 5-годишен мандат без право на наново избиране. Предлага се той да е със статут на настоящ обвинител по сходство на европейските делегирани прокурори, да се номинира от не по-малко от шестима членове на Пленума на Висшия правосъден съвет и да се избира от Висш съдебен съвет с болшинство не по-малко от 15 гласа с очевидно гласоподаване. Предвидено е отводът да се проверява основния прокурор или негов заместител да предстои на обжалване пред Специализирания углавен съд.

В рамките на постоянния парламентарен надзор на въпроси на депутати ще дават отговор четирима министри. Вътрешният министър ще осведоми народните представители за плануваното от Министерство на вътрешните работи застраховане на естественото осъществяване на парламентарните избори на 4 април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР