Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за лова

...
Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за лова
Коментари Харесай

НС ще обсъди на второ четене промени в Закона за лова и опазване на дивеча

Народното заседание ще разиска окончателните промени в Закона за лова и запазване на дивеча, директно свързани с ограниченията против африканската чума по свинете. В програмата на Народното събрание е и годишният отчет за положението на националната сигурност през 2018 година

Промените в закона за лова, импортирани от Александър Сабанов от "Обединени патриоти ", плануват, при положение на епизоотия, земеделският министър да може със заповед да лимитира или да не разрешава някои типове дивеч, да ползва хигиеничен обстрел на диви животни и да трансформира периодите за ловуване на дива свиня. Заповедта ще се издава както и до момента след координиране с министъра на околната среда и водите, по предложение на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по горите или на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните. Обжалването на заповедта няма да стопира нейното осъществяване.

Депутатите ще обсъдят и отчета за националната сигурност за 2018 година В него се регистрира покачване на честотата, обсега и разнообразието на киберпрестъпленията в България. Друг тип закани за сигурността са свързани с миграционния напън към страната, като през 2018 година наклонността за неговото понижаване се резервира. Акцент е подложен върху влезлия в действие Антикорупционен закон, с който се е разширил кръгът от лицата, задължени да подават имуществени заявления. В битката с тероризма се насочат рекомендации за по-засилено съдействие на интернационално равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР