Народното събрание ще обсъди нов проект на решение за процедурни

...
Народното събрание ще обсъди нов проект на решение за процедурни
Коментари Харесай

НС обсъжда правилата за нов шеф на НЗОК

Народното заседание ще разиска нов план на решение за процедурни правила за избор на шеф на Националната здравноосигурителна каса.

Депутатите през днешния ден ще обсъдят и промени в закона за здравното обезпечаване, с които се регламентира в условия на изминал мандат на шефа на Касата, подуправителят да извършва управителните функционалности до избор на нов шеф.

До незабавните законодателни промени се стигна откакто преди дни изборът на нов шеф на Националната здравноосигурителна каса се провали. Това стана откакто номинираната на поста от ГЕРБ-СДС Иванка Динева отдръпна кандидатурата си, а другата кандидатка, препоръчана от Българска социалистическа партия, проф. Жени Стайкова - не получи поддръжка от болшинството в Народното събрание.

В програмата на Народното събрание е първо четене на четири обособени законопроекта за изменение и допълнение на закона за придвижване по пътищата.

Основните промени целят повишен надзор на пътя и увеличение на събираемостта от наложените санкции. Очаква се в дневния ред да бъде включен и законопроект за изменение на закона за горите, които са свързани с облекчение на процедурата, по която семействата могат да купуват дърва за огрев от горските територии - общинска и държавна благосъстоятелност.

За днешното пленарно съвещание е очакван постоянен парламентарен надзор. На въпроси на депутати ще дават отговор еко министърът Юлиян Попов, земеделският - Кирил Вътев, министърът на стопанската система Богдан Богданов, на нововъведенията - Милена Стойчева, просветителният - Галин Цоков и министърът на опазването на здравето Христо Хинков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР