Народното събрание ще обсъди на второ гласуване споразумението между министерствата

...
Народното събрание ще обсъди на второ гласуване споразумението между министерствата
Коментари Харесай

НС обсъжда военна и военнотехническа помощ на Украйна по секретен списък

Народното заседание ще разиска на второ гласоподаване съглашението сред министерствата на България и Украйна за даване на военна и военнотехническа поддръжка, оповестява БНР.

Оръжието, което България ще изпрати на Украйна, е за тренировки на военни в страни членки на НАТО и Европейски Съюз. 

След съвещанието на парламентарна комисия по защита от думите на военния министър Димитър Стоянов стана ясно, че страната ни ще изпрати въоръжение по два секретни листата.

`Първият лист, който е огромният по размер, е за непосредствено даване на Украйна. Вторият е за подготвителната задача EUMAM, в Полша или Германия надлежно съгласно потребностите на украинската страна ".

Логистичната интервенция е планувана и страната ни има подготвеност да предприеме дейности незабавно откакто ратификацията бъде призната дефинитивно от Народното събрание и президентът да издаде декрет, с който удостоверява закона.

На първо четене в пленарната зала " срещу " ратификацията гласоподаваха Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Парламентът би трябвало да гласоподава дефинитивно и промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители, препоръчани от ГЕРБ и Политическа партия, с които ще стане допустимо използването на Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони от 2023-та до 2027 година, а също и отварянето на банкет в частта селско стопанство по Националния проект по Механизма за възобновяване и резистентност.

Срокът по проекта е края на 2023-та и всяко закъснение може да провали опцията за поддръжка на земеделските региони.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР