Народното събрание ще обсъди на първо четене промените в закона

...
Народното събрание ще обсъди на първо четене промените в закона
Коментари Харесай

Обсъждат промени в закона за дейността на психолозите

Народното заседание ще разиска на първо четене измененията в закона за съсловната организация и професионалната активност на психолозите, съобщи БНР.

Те плануват цялостна регулация на специалността и обществен указател на правоспособните психолози в страната.

Законопроектът, импортиран от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", планува наложително регистриране на правоспособните психолози в указател, което ще спомогне за постигането на гласност и бистрота в бранша, стимулират се вносителите. Целта е специалността да се упражнява единствено от квалифицирани експерти, регистрирани от съсловното Дружество на психолозите в България. Очаква се със законовата наредба да се изготви и механизъм, по който здравноосигурените лица да получават в бъдеще безвъзмездни психически услуги.

Депутатите ще обсъдят плана на Годишна работна стратегия на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, както и промени в закона за пътищата, които планува въвеждане на систематична уредба за провеждането на процедурите за ръководство на сигурността на пътната мрежа.

В рамките на постоянния парламентарен надзор на въпроси на депутати ще дават отговор седем министри. Здравният министър Костадин Ангелов ще осведоми за Плана за имунизиране и тактиката за неговото осъществяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР