Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа.

...
Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа.
Коментари Харесай

Започват обсъжданията на промените в Закона за електронните съобщения

Народното заседание ще има постоянно пленарно съвещание от 9 часа. Ако успее да събере нужния кворум от 121 ранобудни депутати.

Предстои първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните известия (Вносител: Министерски съвет, 28.9.2020 г.).

Редовният парламентарен надзор стартира в 11 часа. В него четирима министри ще дават отговор на депутатски питания.
Кирил Ананиев, министър на финансите, ще отговори на три въпроса по отношение на:
- банкрута на застрахователна компания "Олимпик " и подхванатите ограничения в поддръжка на ощетените български жители.
- постигнатата събираемост на обществени държавни вземания (дължимите такси) от хазартния бизнес за интервала 2015-2019 година.
- спомагателни финансови средства за учебните заведения в подтекста на насоките за работа на системата на учебното обучение в изискванията на COVID-19.

Към Христо Терзийски, министър на вътрешните работи, има две питания по отношение на:
- дейности на Министерството на вътрешните работи по казуса с водачите на МПС, употребяващи наркотични субстанции и ресурсната осигуреност на министерството за справяне с този проблем.
- случай при акция на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на проведената престъпност на 05.10.2020 година, в гр. София.

Деница Сачева, министър на труда и обществената политика, ще отговори на въпрос за политиката по възстановяване адекватността на пенсиите в България в кратковременен и дълготраен проект.

Питането към Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, е по отношение на подхванати ограничения против проникването и организация на активността за отбрана от провали, нанасяни от "Дъбова коритуха ".

Въпросите към Емил Димитров, министър на околната среда и водите, са два и те се отнасят за:
- наказателната процедура против България поради екологичната мрежа НАТУРА 2000.
- намаляване на наличните завирени размери в значимите язовири.

Към Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството, има четири въпроса по отношение на:
- водния проблем в община Севлиево и част от селата на община Габрово (с. Яворец, с. Армени, с. Златевци, с. Здравковец, с. Козирог).
- ремонта на сектор от път III - 5006 от км. 0+000 до км. 5+680.
- активността на "Водоснабдяване и канализация - Сливен " ООД.
- финансовите принадлежности на държавното управление за обезпечаване построяването на общински обществени наемни жилища.

На съображение член 96, алинея 3 и член 99, алинея 2 от ПОДНС, отсрочване на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – на два въпроса с писмен отговор от народните представители Светла Бъчварова; и Явор Божанков; и на 2 въпроса от народните представители Кольо Милев; и Светла Бъчварова;
- министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков – на един въпрос от народния представител Деан Станчев;
- министърът на културата Боил Банов – на един въпрос с писмен отговор от народния представител Ахмед Ахмедов;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на едно запитване от народните представители Николай Иванов и Васил Антонов;
- министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова – на два въпроса с писмен отговор от народните представители Ахмед Ахмедов; и Георги Свиленски, Манол Генов и Димитър Данчев; и на един въпрос от народните представители Дора Янкова, Любомир Бонев и Теодора Халачева;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев - на два въпроса от народните представители Кристина Сидорова и Теодора Халачева; и Смиляна Нитова; и на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Теодора Халачева; и Георги Гьоков;
- министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов – на един въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на стопанската система Лъчезар Борисов – на един въпрос от народния представител Румен Гечев.

Поради неявяване на народни представители по уважителни аргументи, се отсрочват отговорите на:
- един въпрос от народния представител Станислав Станилов към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев;
- един въпрос от народния представител Ирена Анастасова към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
Поради неявяване от страната, в съвещанието за парламентарен надзор няма да взе участие заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР