Народното събрание ще има нов и по-модерен сайт. Обществената поръчка

...
Народното събрание ще има нов и по-модерен сайт. Обществената поръчка
Коментари Харесай

Парламентът се пази от хакери с нов сайт за над 100 000 лв.

Народното заседание ще има нов и по-модерен уебсайт. Обществената поръчка за построяването му към този момент е оповестена. Парламентът е планувал разноски за над 100 000 лв. през летните месеци, съобщи bTV.
По време на абсурда с изтеклите персонални данни от Национална агенция за приходите от прокуратурата оповестиха, че и Народното събрание е бил на прицел на хакерите. Или по-точно – неговите пръскачки.
" Осъществено е посягане върху сървъра на поливни системи, които са пред Народното събрание. Евентуално да бъде задействана поливната система, с което да се сътвори усложнение в напредването ", съобщи тогава прокурор Евгения Станкова.
Въпреки че се оказа, че Народното събрание има единствено две лехи, водоноска и никакви пръскачки, от администрацията към този момент са оповестили социална поръчка за рационализация на интернет портала на депутатите. Срещу 25 000 лв. и за 6 седмици.
" Под надграждане се има поради спомагателна функционалност, улеснение и по-висока осведомителна сигурност ", изясни Божидар Божанов.
Междувременно, с социална поръчка за 72 000 лв. без Данък добавена стойност се търсят още матраци, управителен столове, шкафчета за обувки и заседателни маси. Те са за почивната база във Велинград. Предстои и завършване на ремонта на новата постройка на Народното събрание.
Новата пленарна зала в Партийния дом към този момент е съвсем подготвена. Депутатите обаче ще заседават там чак от идващия мандат, през 2021 година След преместването им, остарялата постройка ще се трансформира в музей.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР