Народното събрание ще гласува проекторешение за участието на България в

...
Народното събрание ще гласува проекторешение за участието на България в
Коментари Харесай

Парламентът решава за участие в купуването на ваксини срещу COVID-19

Народното заседание ще гласоподава проекторешение за присъединяване на България в предварителни съглашения за покупка на ваксини против COVID-19.

Проекторешението планува страната ни да взе участие в предварителни съглашения за покупки на дози от имунизациите на фирмите „ Пфайзер и „ БиоНТех “„ както и на „ АстраЗенека “, „ Санофи “ и „ Янсен “, предават от БНР.

България е декларирала присъединяване във всички типове категории ваксини, като страните членки на Европейски Съюз ще получават заложените количества, които са избрани въз основата на % от популацията.

За доста от имунизациите се постанова да бъде построена и специфична логистика за предпазване от минус 75 градуса. Предвиждат се и процедури за образование за безвредното използване на имунизациите.

Вчера парламентарната комисия по опазване на здравето утвърди проекторешението. Парламентът ще гласоподава дефинитивно измененията в Закона за здравето, импортирани от Даниела Дариткова от ГЕРБ. Част от тях плануват да отпадне наложителното болнично лекуване за инфектирани с COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР