Народното събрание ще гласува окончателни промени в Кодекса за социално

...
Народното събрание ще гласува окончателни промени в Кодекса за социално
Коментари Харесай

Народното събрание ще гласува окончателни промени в Кодекса за социално осигуряване

Народното заседание ще гласоподава дефинитивни промени в Кодекса за обществено обезпечаване на второ четене, с които ще позволи на новите пенсионери да включват в изчисляването на пенсията си прихода за трите най-благоприятни години преди 1997 година Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание.

Законопроектът е импортиран от ПГ на ГЕРБ и бе признат единомислещо от депутатите на първо четeне. В в този момент настоящото законодателство в осигурителния приход, от който се пресмятат новите пенсии за трудова активност, не се включва интервалът от три поредни, определени от лицето години от последните 15 години застрахователен стаж до 1 януари 1997 година, както и осигурителният приход в интервала 1 януари 1997 до 31 декември 1999 година

С импортираните промени се дава опция на лицата при подаване на заявление за разпределяне на пенсия след 31 декември 2018 година да изберат размера на пенсията им да бъде избран с самостоятелен коефициент, изчислен по остарелия ред. Това значи, че ще могат да включат прихода за трите най-благоприятни години преди 1997 година и на целия приход от 1 януари 1997 година до пенсионирането им.

Парламентът ще прегледа на второ четене и предложенията на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ за промени в Закона за обществено подкрепяне. ГЕРБ предлага да се включат разпореждания, с които да се регламентира, че месечните помощи, които понастоящем се изплащат, както и месечните целеви помощи за възнаграждение на наем на общинско жилище ще се отпускат след постоянно навестяване на детето в група за наложително предучилищно обучение или в учебно заведение.

От ГЕРБ стимулират предлагането си с обвързване сред общественото подкрепяне и задължението за постоянно присъединяване на децата в просветителния развой.

„ Обединени патриоти “ желаят приемането на месечни обществени помощи да се обвързва с полагането на общественополезен труд, присъединяване в стратегии за ограмотяване и повишение на квалификацията или съблюдаване на ограничения за влияние и образование.

Патриотите дават и формулировка на понятието недобросъвестно получени средства от обществени помощи. Това е налице, когато за приемането им не са изпълнени или са нарушени условията на закона или други правила, в това число, когато получателят има имущество, което не подхожда на декларираните от него приходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР