Народното събрание ще гласува днес предложението за правителството удължаване на

...
Народното събрание ще гласува днес предложението за правителството удължаване на
Коментари Харесай

НС гласува днес за удължаване на извънредното положение

Народното събрание ще гласоподава през днешния ден предлагането за държавното управление удължение на изключителното състояние до 13 май , както и актуализацията на бюджета на първо четене.

Това ще стане на изключително съвещание с начален час 14 часа.

За това заяви през вчерашния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която първо свика депутатите на 2 април.

Заседанието обаче бе отсрочено, защото депутати дадоха позитивни проби за ковид.

Преди това комисии ще гледат законопроектите.
 Депутат и ръководителят на ПГ на ГЕРБ с позитивна проба за ковид
Депутат и ръководителят на ПГ на ГЕРБ с позитивна проба за ковид

Те ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни

На 1 април Министерският съвет предложи на Народното събрание да удължи периода на оповестеното изключително състояние.

На 30 март министерският съвет одобри плана за актуализация на държавния бюджет за 2020-та, който предлага за гласоподаване на Народното събрание. Предвижда се бюджетен недостиг от 3.5 милиарда лв. и издаване на дълг до 10 милиарда лв..

Движение за права и свободи ще поддържа актуализацията на бюджета. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев на излизане от Народното събрание след председателски съвет.

Във връзка с наложените в страната противоепидемични ограничения, депутатите ще гласоподават по групи по този начин, че в залите да не се струпват доста хора едновременно.

Припомняме, че п редседателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова дадоха позитивни проби за ковид.

Хасан Адемов от Движение за права и свободи е инфектиран с ковид. По тази причина всички народни представители бяха изследвани.

Миналата седмица след разгорещени разногласия, Народното събрание гласоподава да спре работа по отношение на заплахата от разпространяване на ковид. Против това се оповестиха изрично от Българска социалистическа партия, които насочиха обвиняване, че по този метод се суспендирала Конституцията.

457 са доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб към 16.40 през вчерашния ден. Тази заран бе оповестено, че новата област с открит случай е Видин .
 Караянчева свика депутатите на 2 април
Караянчева свика депутатите на 2 април

За актуализацията на бюджета

Броят на умрелите е 10 . Оздравели и изписани след болнично лекуване са 25 .

Припомняме, че Караянчева провокира през вчерашния ден бурни реакции в обществените мрежи, откакто удостовери новината, че депутатските заплати ще бъдат увеличени. По думите ѝ, това ще стане от 1 май.

Самата тя смята за популистки апелите за понижаване на възнагражденията във време на рецесия и упорства, че националните избраници ще подаряват средства.

Това идва на фона на новината за над 31 000 безработни, регистрирани от началото на изключителното състояние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР