Народното събрание се превърна в Партиен дом. Тази позиция заявиха

...
Народното събрание се превърна в Партиен дом. Тази позиция заявиха
Коментари Харесай

Петиция зове: Върнете достъпа на журналистите до депутатите в НС

Народното заседание се трансформира в Партиен дом. Тази позиция обявиха няколко асоциации и представители на медиите, а мотив е лимитираният достъп на публицисти до депутатите в новия парламент. След като това стана ясно бяха изпратени няколко отворени писма, а в интернет започва и петиция.
Народните представители са в ремонтираната постройка на някогашния Партиен дом от 2 септември, когато стартира новият политически сезон. Тогава обаче стана ясно, че публицистите нямат директен достъп до депутатите. Същият ден започва и петиция, която бе подкрепена от 240 представители на медиите - тъкмо толкоз, колкото е и броят на депутатите.

Нея може да подпишете

Според претекстовете за петицията е, че сходен стеснен достъп е в ущърб на жителите.

“Журналистите, които сме призвани да задаваме въпросите на обществото, не можем да го вършим. Това може да се реализира единствено със съдействието и положителната воля и благосклоността на пиара на партията, което е извънредно неблагонадежно и ни попречва да бъдем справедливи, точни и да работим в полза на жителите ", съобщи пред БНР вносителят на петицията Владимир Христовски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР