Народното събрание се кани да излезе в нова ваканция по-малко

...
Народното събрание се кани да излезе в нова ваканция по-малко
Коментари Харесай

АШКОЛСУН: Депутатите пак излизат във ваканция

Народното заседание се кани да излезе в нова почивка по-малко от 6 седмици, откакто започва есенната пленарна сесия след близо едномесечната отмора, регламентирана по правилника на законотворците. Вече се готви проекторешение за ограничение на пленарните дни на депутатите към средата на октомври - към 2 седмици преди първия тур на локалните избори, избрани с декрет на президента Румен Радев за 29 октомври. 

А повода обичайно е желанието да се сведе до най-малко пропагандата за партиите и коалиците от парламентарната естрада. За да не нервират обаче гласоподавателите прекалено, вместо да замразят пленарните дни по време на цялата предизборна акция, тоест - от 29 септември, законотворците ще съкратят почивката от маратоните по реплики и дуплики единствено до 14 дни. 

Междувременно съвещанията на комисиите ще продължат заради неотложната потребност от приемането на избрани законопроекти и ратификации, в това число касаещи синхронизацията в работата на родната нормативна база с тази на Европейски Съюз. 

13 септември е крайният период, в който партиите и обединенията могат да се записват за присъединяване в изборите.

Междувременно през днешния ден изтича крайният период, в който Централната изборна комисия би трябвало да назначи общинските изборни комисии за локалния избор. Общинските комисии влизат в своите пълномощия от 9 септември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР