Народното събрание създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу Националната

...
Народното събрание създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу Националната
Коментари Харесай

Парламентът създаде Временна анкетна комисия за атаката срещу НАП

Народното заседание сътвори Временна анкетна комисия за офанзивата против Националната организация за приходите /НАП/. Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова внесе проекторешението за основаването ѝ, а то бе подкрепено от 171 народни представители в зала.

„ Тъй като тематиката е от сериозен публичен интерес, за жалост се употребява не постоянно напълно правилно от всички политици, точно тук в Народното събрание е мястото, където би трябвало да създадем анкетна комисия “, посочи доктор Дариткова. Според нея по този начин ще има задоволителна информация за народните представители и за българските жители за да се извлекат поучения и да се вземат ограничения за възстановяване на киберсигурността без да се основава напрежение и суматоха, като в същото време се обясни цялата картина към масивите на Национална агенция за приходите.

Парламентът дефинира, че срокът на деяние на комисията ще е до три месеца. 15 народни представители, включени в състава ѝ от всички парламентарни групи, ще би трябвало да проучат всички обстоятелства и условия към случая с източването на информация от електронните бази данни на приходната организация.

За ръководител на краткотрайната анкетна комисия бе определен депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

За заместник-председател депутатите дефинираха проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия. Членове на комисията са още Маноил Манев и Александър Иванов от ГЕРБ, Явор Божанков и Иван Иванов от Българска социалистическа партия, Емил Димитров, Валентин Касабов и Маргарита Николова от „ Обединени патриоти “, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и Сергей Кючуков от Движение за права и свободи и Кръстина Таскова, Дора Христова и Боряна Георгиева от Воля. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР