Народното събрание реши да се образува Държавно предприятие Държавна петролна

...
Народното събрание реши да се образува Държавно предприятие Държавна петролна
Коментари Харесай

Приеха на второ четене предложението за държавните бензиностанции

Народното заседание реши да се образува Държавно дружество „ Държавна петролна компания “, съобщи организация „ Фокус “.
Това се случи откакто депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.
Предприятието ще е със статут на държавно. Съгласно признатите текстове, то е юридическо лице със седалище София, не е комерсиално сдружение и не образува и не разпределя печалаба.
Структурата, устройството и активността на предприятието, пълномощията и отговорностите на органите за ръководство, се дефинират с устав, признат от Министерски съвет.
Условията, редът и периодите за реализиране на взаимоотношение сред организацията и предприятието се уреждат със съглашение.
Основен предмет на активност на предприятието е основаване, запазване, запазване, възобновяване и продажба на държавни запаси и военновременните ресурси от петрол и нефтопродукти по този закон.
Основният предмет на активност ще включва още основаване, запазване, възобновяване и продажба на ресурси от петрол и нефтопродукти от Закона за зазапасите и нефтопродуктите, както и ръководство, поддръжка, употреба и създаване на петролни бази за запазване на запаси и резервира от нефкт и нефтопродукти.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР