Народното събрание развърза строителството на магистрали и индустриални зони с

...
Народното събрание развърза строителството на магистрали и индустриални зони с
Коментари Харесай

Парламентът развърза строителството на магистрали и индустриални зони

Народното събрание развърза строителството на автомагистрали и индустриални зони с приемане на второ четене на измененията в Закона за държавната благосъстоятелност.

С измененията беше дадена опция за авансово осъществяване на отчуждаването на парцели за държавни потребности.

Отчужденията на парцелите, което е отговорност на страната, е една от аргументите за закъснение на строителството на огромни инфраструктурни планове. Другите са обжалването на публичните поръчки за избор на реализатори и екооценките.

Сега депутатите дадоха опция в 7-дневен период от постъпване на настояването за отчуждаване, съдът да допусне авансово осъществяване, когато това се постанова, с цел да се защитят изключително значими държавни или публични ползи при реализирането и построяването на значими национални обекти и обекти с национално значение.

Това ще е допустимо, в случай че парцелът не е само жилище на притежателя. Други условия са да е налице влезнал в действие обстоен организационен проект, с който парцелът е предназначен за създаване на народен обект, и избраното обезщетение да е импортирано по сметка на правоимащите лица или по сметка на регионалния шеф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР