Народното събрание ратифицира споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и

...
Народното събрание ратифицира споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира търговското споразумение СЕТА между държавите от ЕС и Канада

Народното заседание ратифицира съглашението за стратегическо партньорство сред Европейски Съюз и Канада, познато като СЕТА.
Приемането мина без диспути, макар че още през предходната година водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи съглашението за нездравословно за стопанската система и суверенитета на България.
Пактът е подписан на Срещата на високо ниво Европейски Съюз – Канада на 30 октомври 2016 година в Брюксел и беше утвърдено от Екологичен потенциал на 15 февруари 2017.
Отделни негови елементи се ползват краткотрайно от 1 април 2017 година, тъй като е съглашение от разбъркан вид.
Той ще влезе в действие напълно и дефинитивно едвам когато завърши утвърждението му от всички страни в общността.
По силата на съглашението се отстраняват тарифните линии, с които Европейски Съюз търгува с Канада.
Създава се взаимен комитет на министрите и взаимен комитет за съдействие, които следят развиването на стратегическите връзки сред страните и вършат оферти на всички въпроси от общ интерес.
Европейски Съюз в допълнение отвори пазара си за някои конкурентни канадски артикули по един стеснен и уравновесен метод, като паралелно с това е усъвършенстван достъпът до канадския пазар за значими европейски експортни артикули, показват от Европейска комисия.
Става дума за сирене, вино и спиртни питиета, плодове и зеленчуци, както и модифицирани артикули. ВИТС също по този начин ще отбрани 143 географски означения на Европейски Съюз в Канада, отнасящи се до висококачествени районни хранителни артикули и питиета.
Споразумението укрепва всеобхватния, дълготраен и стратегически темперамент на партньорството сред Европейски Съюз и Канада, изясняват и от държавното управление, което е вносител на ратификацията.
Целта на съглашението от една страна е да разшири политическите връзки сред Европейски Съюз и Канада, изключително в региона на външната политика и сигурността, а от друга - да спомага за развиване на съдействието в области отвън комерсиалните и стопански връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР