Народното събрание публикува декларацията, с която осъжта конфликта в Украйна.Ето

...
Народното събрание публикува декларацията, с която осъжта конфликта в Украйна.Ето
Коментари Харесай

Народното събрание публикува декларацията, с която осъжда конфликта в Украйна

Народното заседание разгласява декларацията, с която осъжта спора в Украйна.

Ето и какво написа в нея: 

" Декларация

Народното събрание на Република България,

като взима поради устава на Организацията на обединените народи
като стъпва върху резултатите от Хелзинкския развой и заключителния акт на конференцията от 1 август 1975 година и обвързваните с него следващи документи на ОССЕ
като регистрира постигнатите договорености написани в Минския меморандум от 19 септември 2014 година и пакета ограничения за използване на минските съглашения, признати и подписани на 12 февруари 2015 година
като напомня текстовете на Будапещенския меморандум за гаранциите за сигурността по отношение на присъединението на Украйна към Договора за неразпространение на нуклеарно оръжие от 5 декември 1994 година
като остава на поредни позиции подкрепящи суверенитета, териториалната целокупност и демократичното развиване на Украйна
ДЕКЛАРИРА:
Категорично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна.
Подкрепя сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания, за деескалация на спора.
Подкрепя българското държавно управление да предприеме нужните ограничения, съответстващи на сериозността против провокациите към интернационалната архитектура за сигурност.
Подкрепя българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна.
Подкрепя българското държавно управление да упорства отбраната на живота и здравето на цивилните жители от района да бъдат безспорен приоритет.
Подкрепя българското държавно управление да спомага за приемане на незабавна помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация.
Очаква българското държавно управление да предложи и показа проект за справяне с следствията от военните дейности.
Настоява Руската федерация неотложно да приключи военните дейности и се върне към съблюдаване на интернационалното право в цялостен размер ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР