Народното събрание прие ветото на президента Румен Радев за криминализирането

...
Народното събрание прие ветото на президента Румен Радев за криминализирането
Коментари Харесай

ГЕРБ не успя да прокара затвора за споделено пътуване

Народното заседание одобри ветото на президента Румен Радев за криминализирането на нерегламентирания транспорт.
Единствено ГЕРБ поддържа още веднъж текстове, които вкарват до 10 години затвор за нерегламентиран транспорт.
Съгласно правилника за превъзмогване на ветото е належащо болшинство повече от половината от всички народни представители.
Президентът върна закона с редица претекстове, измежду които и че депутатите не са прецизирали и критериите, по които нерегламентираният публичен транспорт на пасажери ще се разграничава от така наречен споделено пътешестване .
.
В края на ноември болшинството в Народното събрание криминализира нерегламентирания транспорт на пасажери през Кодекса на комерсиалното мореплаване. Предложението бе импортирано от депутата от ГЕРБ Иглика Събева в преходните и заключителните разпореждания сред първо и второ четене. Тя бе и единствената, която през днешния ден поддържа измененията.
Приетите текстове предвиждаха от две до пет години отнемане от независимост и лишаване на моторното транспортно средство в интерес на страната на всеки, който прави публичен транспорт на пасажери без регистрация, позволение и лиценз.
Когато действието е осъществено от две или повече лица или посредством подправен документ, наказването се предвиждаше да бъде отнемане на независимост от пет до 10 години или глоба от 5 до 15 хиляди лв., като съдът можеше да постанови конфискация до една втора от имуществото на отговорния.
Сега депутатите могат да преработят измененията или да се откажат от тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР