Народното събрание прие решение, с което дава мандат на финансовия

...
Народното събрание прие решение, с което дава мандат на финансовия
Коментари Харесай

Управителят на БНБ разкри страхотна новина за българския лев и еврото

Народното събрание одобри решение, с което дава мандат на финансовия министър Владислав Горанов да договаря за приемане на еврото по настоящия курс по отношение на лв.. Как страната ни ще се причисли към европейската валута и има ли опасности за повишение на цените това разяснява по тематиката в предаването "Панорама " шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

Решението на Народното събрание в действителност е доста сериозна поддръжка за позицията на Българска народна банка, безапелационен е Радев.

Димитър Радев, шеф на Българска народна банка: ЕЦБ даде доста бърза и мощна поддръжка за измененията в закона. Това значително е показателно за степента на взаимоотношение и за процеса, който напредва според предварителния проект. Това е развой, който реализира за първи път.

Не виждам причина преходът към европейската валута да не протече безпрепятствено и сполучливо и в тази ситуация с България, безапелационен е шефът на Българска народна банка.

Димитър Радев, шеф на Българска народна банка: България е казус заради това, че за първи път процесът към еврозоната стартира освен с присъединение на националната валута, само че и паралелно с присъединение към Банковия съюз.

Радев разяснява и случая "КТБ " и резултата, провокиран от него върху банковата система у нас.

Димитър Радев, шеф на Българска народна банка: КТБ ще бъде дълго в обществения фолклор, само че няма директна връзка с валутния ръб. Има две съществени аргументи за развиването на този случай - недостатъци в банковия контрол и неналичия в институционалната рамка за проблемите в бранша.

Паричният режим, основан на концепцията за валутен ръб, се ръководи по доста строги правила, безапелационен е Радев. Цените в България зависят от интернационалните цени, от пазара на труда, добави икономистът.

Димитър Радев, шеф на Българска народна банка: Българските финанси стоят стабилно на фона на нестабилният свят сега, а българският лев е една от най-стабилните валути.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР