Народното събрание прие решение, с което дава мандат на финансовия

...
Народното събрание прие решение, с което дава мандат на финансовия
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Българският лев е една от най-стабилните валути

Народното събрание одобри решение, с което дава мандат на финансовия министър Владислав Горанов да договаря за приемане на еврото по сегашния  курс  спрямо  лев а.

Как страната ни ще се причисли към европейската  валута  и има ли опасности за повишение на цените - коментар направи  шеф ят на  Българска народна банка   Димитър Радев  в предаването " Панорама " по БНТ.

Решението на Народното събрание в действителност е доста сериозна поддръжка за позицията на  Българска народна банка , безапелационен е Радев.

Димитър Радев шеф  на  Българска народна банка : ЕЦБ даде доста бърза и мощна поддръжка за измененията в закона. Това значително е показателно за степента на взаимоотношение и за процеса, който напредва според предварителния проект. Това е развой, който реализира за първи път.



Не виждам причина преходът към европейската  валута  да не протече безпрепятствено и сполучливо и в тази ситуация с България, безапелационен е  шеф ят на  Българска народна банка .

Димитър Радев шеф  на  Българска народна банка : България е казус заради това, че за първи път процесът към еврозоната стартира освен с присъединение на националната  валута , само че и паралелно с присъединение към Банковия съюз.

Радев разяснява и случая " КТБ " и резултата, провокиран от него върху банковата система у нас.

Димитър Радев шеф  на  Българска народна банка :  КТБ ще бъде дълго в обществения фолклор, само че няма директна връзка с валутния ръб. Има две съществени аргументи за развиването на този случай - недостатъци в банковия контрол и неналичия в институционалната рамка за проблемите в бранша.

Паричният режим, основан на концепцията за валутен ръб, се ръководи по доста строги правила, безапелационен е Радев. Цените в България зависят от интернационалните цени, от пазара на труда, добави икономистът.

Димитър Радев шеф  на  Българска народна банка : Българските финанси стоят стабилно на фона на нестабилният свят сега, а българският  лев  е една от най-стабилните валути.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР