Народното събрание прие променения доклад за състоянието на отбраната и

...
Народното събрание прие променения доклад за състоянието на отбраната и
Коментари Харесай

Парламентът прие ”обновен” Доклад за отбраната, армията ни вече можела да ни брани

Народното заседание одобри променения отчет за положението на защитата и въоръжените сили през 2016 година 106 народни представители гласоподаваха ”за ”, 61 бяха срещу, а 22-ма се въздържаха. Първоначалният вид на документа беше признат от служебното държавно управление през април. В него беше записано, че " българските въоръжени сили единствено отчасти са в положение да извършват дилемите си ".

Малко след встъпването си в служба министърът на защитата Красимир Каракачанов даде обещание, че ще промени текста, защото " нямаме право с сходни констатации да внасяме ужас в армията или подозрение в обществото ".

Основният извод в отчета е, че българските въоръжени сили към този момент са в положение да извършват дилемите си по задачите, произлизащи от конституционните отговорности по гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на страната в границите на груповата защита на НАТО и Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз, заяви " Дневник ".

В отчета написа още, че дилемите на въоръжените сили се осъществят " с редица усложнения, свързани със систематичния финансов дефицит, възходящия недокомплект от персонален състав и неприятното положение на остарялото въоръжение и бойна техника ".

Предвиждат се и ограничения за повишение на парите за защита в бюджета и повишение на заплатите на военните, само че липсва конкретика. Като различен приоритет е записано и осъществяването на трите плана за рационализация на армията, само че още веднъж без никакви финансови планове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР