Народното събрание прие предложението на „Продължаваме Промяната” да се даде

...
Народното събрание прие предложението на „Продължаваме Промяната” да се даде
Коментари Харесай

НС: Ще оказваме военна помощ на Украйна

Народното заседание одобри предлагането на „ Продължаваме Промяната” да се даде мандат на Министерския съвет за „ оказване на военнотехническа помощ на Украйна”.

При гласуването „ за” бяха 200 депутати, „ против” бяха 16, въздържа се един. Управляващата коалиция остана цяла.

Предложението на „ Продължаваме Промяната” планува опция за поддръжка за участие на Украйна в Европейския съюз; помощ за украинските жители, бягащи от войната; обезпечаване на опция за изнасяне на украинското зърно през българското пристанище Варна; усилване на енергийното съдействие и доставки на електрическа енергия и природен газ за Украйна; ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на България; продължение на доставките на филантропична помощ.

По тематиката имаше импортирани три оферти - на „ Продължаваме Промяната”, ГЕРБ и „ Демократична България”. По-рано народните представители отхвърлиха предлагането на „ Демократична България”.

При прегласуване 79 депутати гласоподаваха „ за”, „ против” бяха 50 депутати, а 71 се въздържаха. Предложението на „ Демократична България” включваше опция за снабдяване на оръжия за украинската войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР