Народното събрание прие предложението на БСП за доклад на главния

...
Народното събрание прие предложението на БСП за доклад на главния
Коментари Харесай

НС прие предложението на БСП за доклад на главния прокурор за периода януари - август

Народното заседание одобри предлагането на Българска социалистическа партия за отчет на основния прокурор за интервала януари - август.

"За " гласоподаваха 179 народни представители, 1 - "против " и без "въздържали се ".

Народно събрание разисква план на решение за чуване на отчет на основния прокурор

Крум Зарков от Българска социалистическа партия показа претекстовете на левицата за настояването им за чуване на основния прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във в Народното събрание. Любопитен факт обаче е, че обвинител номер 1 е в заплатен годишен отпуск до 9 август и не е ясно дали той ще се яви пред депутатите, даже и предлагането да бъде признато.

От ГЕРБ поддържаха предлагането на Българска социалистическа партия. Красимир Ципов съобщи, че ще поддържат левицата и предложи няколко дребни ремонти в плана за решение на Народното събрание.

Искането на депутатите от Българска социалистическа партия бе импортирано през вчерашния ден. Те внесоха предложение по член 91 от Правилника. Разпоредбата планува по решение на Народното събрание, признато по искане на една десета от депутатите или на парламентарна група, или по своя самодейност основният прокурор внася в Народното събрание и други отчети за активността на прокуратурата по използването на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР