Народното събрание прие предложението на БСП в днешния ред на

...
Народното събрание прие предложението на БСП в днешния ред на
Коментари Харесай

БСП се пребори НДК да влезе в днешния дневен ред на парламента

Народното събрание одобри предлагането на Българска социалистическа партия в днешния ред на съвещанието да влезе като 3-та точка разглеждането на отчета на комисията за НДК и предлагането на левицата за удължение на периода на действието й, макар съпротивата на ГЕРБ и след няколко скандални гласувания.

„ Бяхме уверени, че въпросът с НДК ще бъде прегледан тази седмица, преди края на сесията. С допълнението на програмата обаче, за това няма да остане време. За това настояваме да бъде преместена тази точка от дневния ред за през днешния ден ", прикани зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев. Той изясни, че има потребност и от удължение на времето на активността на комисията, каквото е препоръчано от Българска социалистическа партия. „ Срокът на комисията е до 29.07. Ако не бъде прегледано предлагането тази седмица, значи прекратяваме активността й ", изясни той.

„ Разбираме устрема да се замете казусът и хората да не виждат това нещо. Опитът да се скрият закононарушенията в НДК с парламентарни хватки и нарушение на правилника, няма да помогне. Те ще станат известни на българските жители ", безапелационен бе националният представител от ПГ на левицата Таско Ерменков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР