Народното събрание прие оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева

...
Народното събрание прие оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева
Коментари Харесай

Народното събрание прие оставката на Стефка Стоева като председател на ЦИК

Народното заседание одобри оставката на ръководителя на ЦИК Стефка Стоева със 145 гласа "за ", нула срещу и двама въздържали се. В заявката, подадено до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, което бе прочетено в пленарна зала, се показва, че Стоева подава оставка по персонални аргументи и моли Народното събрание да приключи предварително мандата ѝ.

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков съобщи, че ще поддържат желанието на Стоева да напусне заемания от нея пост и моли доста бързо да стартира процедурата за избор на нов ръководител на ЦИК.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сложи въпроса, какво се случва във времето до избор на нов ръководител на ЦИК. По думите му заместващ ръководителя на ЦИК, би трябвало да е заместник-председателят на ЦИК от ръководещата коалиция, с цел да е ясна отговорността на ръководещите за организирането на почтени и транспарантни избори.

По мотив оставката, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. "Г-жо Караянчева, тази оставка трябваше да ви подсети, че повече от една година не изпълнявате отговорностите си и по този метод поставяте под риск легитимността на избора, който конституира държавните органи ", сподели той и посочи, че повече от една година Караянчева не внася за разглеждане в Народното събрание, импортиран сигнал за несъответственост на член на ЦИК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР