Народното събрание прие оставката на Ивайло Московски и прекрати правомощията

...
Народното събрание прие оставката на Ивайло Московски и прекрати правомощията
Коментари Харесай

Няма пречки пред Ивайло Московски за Черноморската банка

Народното заседание одобри оставката на Ивайло Московски и приключи пълномощията му като народен представител от парламентарната група на ГЕРБ. Бившият транспортен министър е препоръчан за представител на България в Черноморската банка за търговия и развиване.

Московски се отдръпна от поста си в изпълнителната власт след злополуката край Своге, лишила живота на над 20 души.

Кандидатурата му за вицепрезидент на Черноморската банка беше утвърдена с решение от българското държавно управление на 20 септември и следваше да бъде прегледана от Борда на шефовете на банката през ноември. Досега български представител в институцията бе Нина Ставрева.

Черноморската банка за търговия и развиване е интернационална финансова институция на страните-участнички в Черноморското икономическо съдействие. Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна за да подкрепя икономическото развиване на страните от района.

Оперативното управление на ЧБТР се реализира от президент, основен секретар и трима вицепрезиденти с четиригодишен мандат. Позициите се заемат на ротационен принцип сред представители на страните-членки. Дейността й е ориентирана към финансиране и поощряване на районни планове от обществения и частния бранш, както и към насърчаване на комерсиалната интензивност сред страните-акционери. Членството ни в Банката дава опция за присъединяване при разпределянето на финансовия й запас, както и при избора на съответните планове и тяхната реализация.

Проектите в България, финансирани от ЧБТР от основаването й, са в размер на над 341 млн. евро, като през последните години има повишаване на интензивността на банката в страната с финансиране на планове в частния бранш.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР