Народното събрание прие окончателно промените в Закона за железопътния транспорт.

...
Народното събрание прие окончателно промените в Закона за железопътния транспорт.
Коментари Харесай

НС прие окончателно промените в Закона за железопътния транспорт

Народното заседание одобри дефинитивно измененията в Закона за железопътния превоз. Звеното за следствие на железопътни катастрофи и произшествия ще бъде на директно послушание на Министерския съвет, съобщи БНР.

С измененията в Закона за железопътния превоз се подсигурява независимостта на органа за следствие на железопътни катастрофи и произшествия по отношение на оператора на инфраструктурата. С това страната ни ще извърши рекомендацията на Европейската комисия, както и ще предотврати риска да бъде наказана пред Съда на Европейския съюз, след предявена искова молба.

С промените в Закона против изпирането на пари, импортирани от Министерски съвет, се включват нови категории задължени лица, а точно такива, които съхраняват, търгуват или работят като медиатори в търговията с творби на изкуството при покупко-продажби над 10 000 евро, в това число когато това се прави от художествени галерии и аукционни къщи.

В програмата е планувано и разисквания по запитване на левицата към здравния министър Кирил Ананиев по отношение на политиката на ведомството за кадровото поръчителство с медицински експерти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР