Народното събрание прие на второ четене законопроект за покритите облигации.

...
Народното събрание прие на второ четене законопроект за покритите облигации.
Коментари Харесай

На второ четене: НС прие законопроект за покритите облигации

Народното заседание одобри на второ четене законопроект за покритите облигации. Въвеждането му в националното законодателство се постанова, поради условия на Директивата за покритите облигации.

Приетите разпореждания уреждат изискванията и реда за издаването, структурните характерности и обществения контрол на покритите облигации, както и условията за общественото обявяване на информация във връзка с покрити облигации, когато емитентът е банка, получила лиценз за банкова активност по Закона за кредитните институции.

Публичният контрол на покритите облигации се реализира от Българската национална банка (БНБ) по реда на този закон, плануват признатите текстове.

Покритите облигации са дългови скъпи бумаги, издадени в сходство с този закон или в сходство с националното законодателство на друга страна членка за транспониране на европейската инструкция за издаването на покрити облигации и обществения контрол върху тях, които са обезпечени с активи, служещи за угаждане на вложителите в покритите облигации в качеството им на привилегировани кредитори, се споделя в част от наредбите.

Регламентира се издаването на „ жилищна покрита облигация “, която съгласно признатите текстове може да се употребява по отношение на издаваните покрити облигации единствено от банка емитент, която е получила позволение от Българска народна банка за издаване на стратегия покрити облигации или емисия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР